Taak:
Richelle is assistent Instructeur bij de Gehoorzaamheids cursussen

Ervaring met honden:
Richelle is sinds 2014 lid van de BHM toen ze een puppycursus volgde met haar eerste hond Balto.
Ze kwam al langer bij de BHM over de vloer vanwege haar ouders.
Ze heeft veel affiniteit met honden en vindt hier ontspanning en plezier in. Ze leerde dat er veel verschil was tussen het opvoeden van de hond van je ouders en het opvoeden en je eigen hond. Hierdoor raakte ze nog meer geïnteresseerd in wat een hond motiveert en hoe je die motivatie erbij houdt. Dit is, omdat haar eigen hond zelf veel nadenkt en kort gemotiveerd is. Als de motivatie er is, kon ze veel met Balto. Als er te veel afleidingen waren dan was het soms lastig om deze motivatie vast te houden.
Na een paar cursussen werd ze gevraagd of ze interesse had om de opleiding tot instructeur te volgen. Dit kwam onverwachts, maar ze stond er zeker voor open. Er moest vooral gekeken worden naar hoe je dat gaat doen als je woonachtig bent in Eindhoven.
Al snel was daar een goede oplossing voor en is ze inmiddels gestart met de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en opleiding (O&O).
Ze heeft module A en B met succes afgerond en is nu bezig met een tussenjaar stage ter voorbereiding van Module C.
Dan wil ze in de toekomst Module C afronden om de opleiding tot Kynologisch instructeur te voltooien.

Informatie over de eigen honden:
Richelle is opgegroeid met Rottweilers. Na vele Rottweilers gehad te hebben zijn haar ouders overgestapt naar een Alt Deutscher H├╝ttehund.
Dit is de laatste hond die Richelle thuis heeft meegemaakt.
Dit is ook de oom van Balto.
Daarna is ze gaan samenwonen in Eindhoven met haar partner en wilden ze graag een hond. Het huis is erg stil zonder een hond.
Balto is gehaald op 4 december 2014. Balto is een Boheemse herder (Chodsky Pes) die haar veel over zichzelf heeft geleerd, en nog steeds leert. Ook heeft Richelle veel plezier samen met Balto.
Door hem is haar interesse in honden groter geworden en heeft ze mogen ervaren wat voor een spiegel een hond kan zijn. Hier heeft ze ook cursussen (spiegeltrainer) in gevolgd, zodat ze een hond binnen begeleidingstrajecten in kan zetten in haar huidige werk.
Samen met Balto heeft ze veel G&G cursussen gelopen en zijn ze nu in de cursus voor landelijk examen (GGB) bezig.